Tillbehör till mountainbike

När du först börjar med mountainbike kan det vara lite knepigt när du går in i en cykelbutik för att köpa din startande mountainbike och tittar på alla tillägg som du behöver när du börjar cykla.

Det finns många mountainbike-tillägg och relaterade föremål som du kan köpa. Medan säljare kommer att försöka erbjuda vad de kan, är det inte riktigt coolt för dem som har en budget, men det är precis vad du behöver för att göra din resa mycket roligare och riskfri. Först med det här tillägget kommer du att ha det bra när du vågar dig längs spåren.

Cykelhjälm

En cykelhjälm (man kan argumentera) är det viktigaste mountainbike-tillbehöret du kan köpa. Ingen ska någonsin cykla utan huvudskydd. Det finns redan några individer som har upplevt allvarligt huvudtrauma, då kan det undvikas genom att bära huvudskydd. Alla mountainbikehjälmar är bekväma och snygga och alla som åker på leden ska ha dem.

Mountainbikehandskar

Oavsett vilken period du rider kan din hand slå. Nybörjare håller vanligtvis ett dödsgrepp på handtagsstången, vilket kan bli riktigt hårt på händerna. När du rensar kommer din hand att vara den första saken att slå marken – och alla faller ner någon gång. Terrängcykelhandskar är ett måste tillbehör, eftersom de kommer att slå för dig.

Mountainbikeshorts

Efter några första turer på mountainbiken du tar kommer du att märka att din baksida kommer att göra ont mycket. Även om din kropp kommer att anpassas därefter är cykelshorts fantastiska att ha eftersom de hjälper till att hålla smärtan på ett minimum. Du kan få shorts som är riktigt bekväma, vilket gör dem till ett utmärkt komplement till din mountainbike-tur.

Mountainbikeskor

Beroende på vilken typ av pedal du har och vilken typ av åktur du gör, vill du välja din mountainbikesko i enlighet därmed. Om din cykel har en klämlös pedaltyp, vill du få skor för att acceptera speciella klämmor för dina pedaler. Stora mountainbikeskor är robusta, bekväma och har en stel sula för bättre prestanda när du trampar. På samma sätt måste du se till att du får rätt skor för terrängen du ska åka på också.

Ögonskydd

Du kan gå av spåret på några sekunder om du hamnar med något i ögat. Solglasögon eller klara glasögon kan hjälpa dig att skydda dina ögon från skräp

och skydda dem från vinden. Se till att de inte går att bryta när du köper dina glasögon.

Hydreringsutrustning

Att ha en matsal eller ett hydreringspaket med dig är definitivt en mycket bra idé. Det är så lätt att bli uttorkad så du bör alltid ha med dig vatten och konsumera det på spåret för att säkerställa att din kropp förblir lämplig hydratiserad hela tiden.

Cykelreparationssats

Om du inte har rätt reparationssats för din cykel är det lätt att fastna i busken eller på stigar. För att vara på den säkrare sidan, ta med ett multiverktyg som är utformat för cykelreparation, däckblad och lappsatser för att hantera platta däck. Naturligtvis behöver du en cykelluftpump för att blåsa upp dina slangar efter att du har reparerat den.