Guide till cykling i Toscana

Upptäck Toscana på cykel – men inte förrän du läser detta tips! Varför inte göra ditt liv enkelt genom att anmäla dig till en av våra Toscana-turer för cyklister?

Vill du lägga till lite träning i din nästa semester? Om du reser till Toscana, det är en bra idé – medan ambrosial, är maten i regionen känd direkt från läpp till höft!

Om cykling attackerar din lyx kanske du har funderat på att trampa genom Toscana, där landskapet inte kunde vara vackrare. Under århundradena har otaliga vandringsleder lagts i hela området, vilket innebär att du kommer att ha många intressanta alternativ att välja mellan. Men hur väljer du ett spår? Och hur förbereder du dig för dina atletiska ansträngningar?

Efter mer än ett decennium av att leva och cykla i denna vackra region har jag känt områdets slingrande vägar som min baksida. För att få en glimt av Toscanas mest intressanta och varierade är en turné – enligt min erfarenhet – ditt bästa val, speciellt om du är pressad på tiden. Så här förbereder du dig för ditt besök – och vad du kan förvänta dig att hitta.

Vart ska du gå

Även om det är möjligt att cykla längs kusten eller genom den bergiga regionen Garfagnana, rekommenderar jag alltid Chianti-regionen, vars böljande kullar, lugna skogar och fantastiska vingårdar och olivlundar gör att du kan fördjupa dig helt i naturen. De flesta av dessa stigar är lätta till ganska utmanande, men det finns också mer utmanande sträckor, som de i och runt Gaiole, som är perfekta för avancerade cyklister.

Oavsett din skicklighetsnivå är du dock ute efter en fantastisk utflykt – och det är inte en återspegling av din konditionsnivå! Utsikten över det klassiska toskanska landskapet, som alltid omger dig, är utsökt. Om du vill trampa genom Toscanas landsbygd är en tur med en erfaren och lokal guide det bästa alternativet.

Gör dig redo för pedalerna

Även om du inte behöver vara professionell för att komma igenom de slingriga vägarna på landsbygden i Italien, är det bra – och rekommenderas – att ha en god förståelse för grunderna i cykling. Lyckligtvis behöver du inte lämna denna sida för några tips om insider. Det här lärde jag mig när jag cyklade genom Toscana.

Använd alltid hjälm. Detta kanske låter uppenbart, men det är ett absolut måste.
Lär dig att bromsa. Jag har upptäckt att det i allmänhet är bäst att använda din handbroms. Om du behöver stanna snabbt och / eller oväntat, tryck på bromsen och rör dig mot sadelens bakre del för att förhindra att den faller över styret. Var försiktig när du kommer ner: istället för att kryssa, se till att bromsa lätt med jämna mellanrum.
Klä dig på rätt sätt. Se till att du bär sportkläder som inte irriterar huden, till exempel leggings och sneakers som är bekväma och stängda.
Ta hand om dina muskler. För att undvika charleyhästar och allmänt obehag, försök att trampa konsekvent – även när du går ner (om än mjukare). Detta förhindrar ansamling av mjölksyra, vilket orsakar ömhet i musklerna.
Växla växlar. Om du äger (eller hyr) en cykel med växlar, var försiktig mot knäna genom att regelbundet växla till lägre växlar. Det blir lättare på knäna – för att inte tala om att du trampar snabbare och bränner mer kalorier!
Lyssna på din guide

Även om de fem tipsen ovan är mycket viktiga, är det viktigaste rådet jag kan ge dig att lyssna på din guide. Om du väljer en guidad cykeltur i Toscana, hjälper en tur ledd av en ansedd guide dig att komma runt säkert och bekvämt. Dessutom kommer du säkert att lära dig en sak eller två om området.

Om säkerhet, roligt och en varierad dagordning ställer stora cykelturer i ditt sinne, kan en av våra favoritrundor i Toscana – Original Toscana Bike Tour – bara vara uppe i din gränd. Förutom att glida genom de mest pittoreska delarna av regionen, tar våra expertguider dig till vin- och olivoljeprovning och erbjuder dig exklusiva glimtar av renässansvillor och kungliga jaktstugor. Redo, redo, cykla!