Cykeltur: Håll dig sval även på de hetaste turerna

Under en cykeltur genom områden med heta temperaturer finns det alltid ständiga problem. Om du inte kan hålla dig i kalla temperaturer kommer din kropp oundvikligen att sakta ner dig. Kolla in dessa strategier för att hålla dig sval även på de hetaste cykelturerna.

Striden mellan din hud och cykelmusklerna börjar när du börjar trampa. För att veven ska rotera börjar musklerna kräva näringsämnen och syre. Dessutom, för att hjälpa till att utstråla värmen som genereras av musklerna, behöver huden blod i kroppen. Under en cykeltur ökar striden mellan muskler och hud när utetemperaturen ökar. Här är några strategier för att hålla dig sval även på de hetaste cykelturerna.

Dress Light & amp; amp; Luftig

När du trampar igenom en varm dag rekommenderas det alltid att bära ljusa kläder som är kända för att absorbera mindre värme. Det är också vettigt att bära svettavvisande och tillåter maximalt luftflöde som hjälper dig att svalna överallt.

Hyperhydrit

För att producera tillräckligt med svett för att trampa igenom en varm dag måste du verkligen hålla din blodvolym tillräckligt hög. Detta gör att du definitivt kan behålla den mest gynnsamma mängden plasma, som är den blåsiga delen av blodet. Hyperhydrerande kvällen före resan är det du alltid kan lita på för att öka blodvolymen. Drick misosoppa eller kycklingbuljong för hyperhydrering.

Drick vid rätt tidpunkt

Försök att hålla dryckerna på din cykel så coola som möjligt under hela cykelturen. Sportdrycker är inte de läckra när de blir ljumma eller varma i soppa. Dessutom kan det leda till att du är mindre benägen att dricka så mycket du behöver. Dessa varma vätskor gör inte heller mycket för att hålla din kärnkropp sval. Å andra sidan hjälper kalla drycker dig att åka bekvämare på varma resor.

Sätt på solskyddsmedel

Den värsta delen av en cykeltur är att bränna solen. Detta leder naturligtvis till att din värmestress förstärks. Var noga med att applicera en solkräm av hög kvalitet på ansiktet och armarna. Solskyddsmedel med en SPF på 30 rekommenderas vanligtvis. Dessutom kan du till och med överväga att bära UV-skyddshylsa. Detta bidrar inte bara till att förhindra solbränna, men du kan till och med hälla vatten på dem för att hålla dem svala.