Cykelturer Tour De France – Ruttnavigationsguide

Det är mycket viktigt att kontrollera alla tillgängliga navigeringsalternativ för den rutt du väljer att resa. Den avancerade planeringen gör att du kan uppleva ditt bästa.

Det finns många cykelvägar runt om i världen och när man planerar en cykeltur måste varje ryttare följa några allmänna regler. Denna ruttnavigationsguide hjälper dig säkert att få ut det mesta av din cykeltur i Frankrike.

Traditionella kartor

Om du planerar en cykeltur som faller utanför de vanliga turnévägarna och vill skapa en mer skräddarsydd rutt för resan, är det bästa alternativet att planera resan med en uppsättning traditionella vägkartor. Dessa kartor är lätta att bära och är tillgängliga på marknaden.

Guideböcker

Det enklaste sättet att planera en cykeltur är med hjälp av en guidebok för cykelturer. Dessa guideböcker är särskilt användbara för cykelturer i Tour de France, eftersom de inte bara innehåller detaljerade kartor över området utan också har vägbeskrivningar, viktiga GPS-koordinater, information om matställen och toaletter längs vägen etc. Dessa handböcker är lätt tillgängliga och mycket användbara att bära.

Onlinekartor

Med hjälp av Google maps kan man enkelt spåra destinationen och ha tydliga navigeringsvägar. En av de bästa funktionerna med Google maps är att den levereras med hjälpmedel för att enkelt vägleda vägbeskrivningar. Men om du vill se till att rutten är cykelvänlig finns det ett alternativ direkt och google maps kommer att föreslå det bästa alternativet för cykelresenärer.

GPS

GPS är oumbärligt för cykelturer eftersom det är användbart. Det används inte bara för ruttnavigering utan också för att upprätthålla statistik om dagliga resor, markera intressanta platser, geotagga foton etc. Det enklaste sättet att använda GPS för ruttnavigering är att skapa GPS-ruttkoordinater online och sedan ladda upp dem koordinater till din personliga GPS-enhet.

Google Earth

Detta är ett verktyg med en detaljerad karta över jorden skapad genom överlagring av bilder erhållna från satellitbilder, flygfotografering och geografiska informationssystem. Man kan enkelt kartlägga rutter, visa 3D-representationer av historiska byggnader runt om i världen och kan till och med ha tillgång till förhandsgranskningsvägar för att ta en cykeltur.