De 9 bästa anledningarna till varför cykling är den största sporten genom tiderna

Ont i musklerna, ont i benen och smärtor i delar av din kropp som du inte insåg att du hade. Det är livet för en vuxen som försöker gå ner i vikt. Att springa snabbt är inte längre så enkelt som det en gång var, vilket är en av många anledningar till att cykling är den bästa sporten någonsin – att hitta träningspass som inte bara håller oss i form utan också låter oss överleva för att berätta historien som våra muskler och ben åldras är ovärderlig. Cykling ger många hälsofördelar eftersom det är en sport med låg effekt. Även om vi kommer att gå över några nedan, är syftet med det här inlägget att lyfta fram några av de fantastiska fördelarna med cykling som går utöver ett anständigt muskelpass, förbättrad rörlighet i lederna och förbättrad kardiovaskulär hälsa.

Att sätta sig på en cykel en halvtimmes tur varje dag är fördelaktigt på många sätt, inte minst att det håller dig i form. Cykling är verkligen biets knän, och vi ska berätta varför. Låt oss få igång den här festen.

  1. Cykling har producerat några av de mest innovativa kreativa idéerna hittills. Att bryta igenom mentala hinder och styra tankar till nya platser kan allt ske på två hjul, oavsett om du är artist, musiker eller författare. Under cykelturer aktiveras nervceller i din hjärna, vilket möjliggör bra brainstorming och problemlösning.
  2. Att sätta sig på din cykel för en kort tur varje dag kan hjälpa dig att få en bättre och djupare nattsömn. Enligt en studie från Standard University School of Medicine kan dygnsklockan synka betydligt lättare med utomhusaktiviteter. En 20-30 minuters cykel minskar också stresskemikalier, vilket hindrar regenerativ, djup sömn.
  3. Cykling förbättrar ditt sexliv. Det stämmer, du läste det korrekt. Fysisk aktivitet har visat sig främja sexlust genom att förbättra vaskulär hälsa. Vad sägs om ett par cykelturer?
  4. Att cykla är bra för ditt barn. Är inte det galet? Fel. Att cykla varje dag under graviditeten är tänkt att förbättra ditt humör, göra förlossningen avsevärt enklare och minska risken för att ditt barn blir överviktiga med 50 %.
  5. Cyklister har fler kompisar än icke-cyklister. Okej, den här är inte vetenskapligt verifierad, men de sociala fördelarna med cykling är självklara. Ett av de vanligaste sätten för cyklister att ge sig ut på vägarna varje kväll är att följa med på en grupptur. Oavsett om du går med i en klubb, bildar en grupp med dina grannar eller skapar ditt lag, kommer cykling utan tvekan att förbättra ditt sociala liv.
  6. Cykelturer får dig att må bra. Inte samma high som du upplevde i din sovsal för flera år sedan, men en ny, energigivande high som kommer att kickstarta ett allvarligt cykelberoende, vilket är bra. Termen “runner’s high” är legitim, och den gäller även för cyklister. Det finns ett direkt samband mellan ridning och känslor av lycka. Stig på din cykel och upplev glädjen med en naturlig hög.
  7. Att cykla, snarare än en extra kopp kaffe, kan hjälpa dig att lossa dina tarmar. Enligt forskning har fysisk aktivitet kopplats till en minskning av tiden det tar för mat att passera genom tjocktarmen. Det minskar mängden vatten som absorberas av kroppen, vilket resulterar i mjukare avföring.
  8. Cykling förbättrar din intelligens. Runt 30 års ålder börjar sinnets minne att svikta. Å andra sidan stimulerar cykling tillväxten av nya hjärnceller i hippocampus, den minneskontrollerande delen av hjärnan. Ökningen av syre och blodflöde till hjärnan hjälper dig att komma ihåg saker bättre.
  9. Cyklister skyddas från allvarliga åkommor som hjärtinfarkt, vissa cancerformer, fetma, stroke, artrit och depression genom att cykla. Att sätta sig på en cykel varje dag kan hjälpa dig att förbättra din allmänna hälsa genom att minska kroppsfettet och öka flexibiliteten och muskelstyrkan.

Cykelsportens popularitet exploderar av olika anledningar, inklusive den “gröna rörelsen”. Cykelpendlingen har ökat med mer än 70 % i större stadsområden över hela USA sedan 2000, och det är bara i vårt land. Cyklings popularitet har växt ännu mer dramatiskt över världen. Så vad har du att förlora? Det är dags att ta upp ridning som ett nytt sätt att leva.