Grunderna i cykling

Cykelfysioterapi i Rochester Hills

Välkommen till Barclay Physical Therapy cykelresurs.

Cykling är en fantastisk sport att delta i, oavsett om det är för nöje och motion som ett tidsfördriv eller för att tävla på toppnivåer som Tour de France. Det är dock en sport där det är ganska lätt att skada sig när man deltar.

Du behöver inte vara en professionell cyklist för att inse att ett smärtsamt fall från cykeln är det sista man tänker på någon ryttare. Cykling är en sport med många repetitiva rörelser som utsätter alla för risker för knä-, rygg-, nacke-, fotleds-, fot- och armbågsskador.

Som ett resultat måste du läsa denna del av vår webbplats för att hålla den i toppform.

Denna sektion skapades med både fritids- och tävlingscyklister i åtanke. Vi vill se till att du har den information du behöver för att stanna kvar på din cykel och veta vilka aktiviteter som hjälper dig att komma i mål.

Välkommen till Cycling Stretching Guide från Barclay Physical Therapy.

Stretching är en viktig aspekt av cykelframgång. En grundlig stretching kan hjälpa dig att undvika skador och förbättra din ridprestanda genom att minimera muskelobalanser. Stretchrutinen nedan är för ryttare som inte har några befintliga skador eller specifika stretchingskrav. Din Barclay Physical Therapy Fysioterapeut kan skapa ett stretchprogram specifikt för dig om du har en skada eller en mekanisk obalans som begränsar din cykelprestanda.

När ska man stretcha som mest?

När dina muskler är uppvärmda och avslappnade är det dags att göra det nu! Stretcha efter din 5-10 minuters uppvärmning (lågintensiv cykling) och efter att du cyklat om du tar din prestation på allvar. Om du är en långsam cyklist kan du välja att sträcka dig när du stannar för en paus istället för efter uppvärmningen, särskilt på längre turer, och sedan försöka igen efteråt. Eftersom tävlingscykling är en dynamisk sport måste du stretcha både dynamiskt och statiskt. Att värma upp med dynamiska sträckor är en viktig aspekt av alla rutin före åk eller före lopp. För att öka din allmänna kondition, inkludera statiska sträckningar i slutet av din nedkylning eller andra tider. Roadracers kommer att ha andra krav än downhill mountainbikecyklister, och deras dynamiska uppvärmning kommer att behöva skräddarsys för deras sportens behov.

Viktiga cykelsträckor:

Cyklingens “prime movers” – dina enorma ben- och rumpmuskler – kanske bara behöver sträckas av fritidscyklister. Tävlingscyklister och alla som cyklar under långa perioder bör använda rygg-, bröst- och armförlängningar för att frigöra musklerna som arbetar för att hålla din cykelställning stabil. Sträck ut dessa muskler varje gång du cyklar och se till att båda sidorna är sträckta. Det kommer att ta ungefär 16 minuter att avsluta hela stretchkuren som beskrivs nedan.