Cykelsemester i Italien – Cykling runt Lucca

Italien är ett av de vackraste och kulturrikaste länderna i Europa, om inte världen. Varje stad har massor av attraktioner och historia att utforska, men på grund av dess ökande popularitet kan det vara svårare att uppleva charmen hos autentiska landsbygdens italienska inspirerade av böcker och filmer. Detta betyder inte att det slöma tillståndet du drömde om inte existerar längre – tvärtom väntar det bara på att bli avslöjat. Ett sätt att uppleva landets autentiska kultur är på en cykelsemester i Italien – när du kan lämna folkmassorna och upptäcka fler dolda pärlor.

Lucca, Toscana

Lucca, som av Hilaire Belloc beskrivs som ” världens mest flyga-gula småstad ”, är det perfekta stället att börja din cykelsemester i Italien. Dess relativa lugn – ett skrik bort från folkmassan i närliggande Pisa – kommer att fängsla dig med en inbjudan att upptäcka dess hemligheter, oavsett om du väljer att börja med den imponerande arkitekturen i Centro Storico (historiska centrum) eller ge dig ut på en utforskning av det omgivande Toskansk landsbygd.

Stad

Luccas lokalbefolkning cyklar överallt, både i och runt staden, så du kommer att känna dig som hemma här under din cykelsemester i Italien. En enkel utfärd runt staden ger dig ett utmärkt tillfälle att njuta av de kullerstensgator och fyra kilometer höga stadsmuren från renässansen. Ett utmärkt ställe att officiellt starta din turné är Cattedrale di San Martino. Utanför Pisa anses Duomo di San Martino vara det finaste exemplet på Pisan-stilen. En av skatterna som Duomo har är Volto Santo, en träbild av den korsfästade Kristus som sägs att korrekt avbilda Jesu ansikte. Snidad av Nikodemus, det är en vördad helig relik och är centrum för processionen varje september. (Processionen i sig är en smärta, men festivalen som helhet är ganska fiesta!) Piazza Michele, med Chiesa di San Michele di Foro, är en annan viktig plats att ta med i din resväg för din cykelsemester i Italien runt Lucca. Den romerska kyrkan i vit marmor har äran att vara Luccas ‘vackraste syn’ – definitivt en imponerande titel med tanke på hur vacker hela staden är.

Landsbygd

Det finns två utmärkta sätt att se det fantastiska landskapet runt Lucca. Den första är att klättra upp i ett av dess många torn, som Torre Guinigi från 1300-talet, för att få se fågelskådning över det omgivande landskapet och bortom – hela vägen till Tyrrenska havet. Det andra sättet är att gå på cykel och åka till de omgivande kullarna för att utforska. Förutom Luccas frodiga naturliga skönhet finns det också ett antal historiskt betydelsefulla hem i området att utforska, till exempel Villa Reale (bara sju kilometer från Lucca och lätt att nå med cykel). Det var en gång hem till Napoleon Bonapartes syster, Elisa, som också hade titlarna Prinsessan Lucca och Piombino och storhertiginnan i Toscana.