XTERRA INFO

XTerran erikoisuus on, että triathlonmatkat taitetaan pyöräilyn ja juoksun osalta maastossa, maastopyöräilynä sekä -juoksuna. Matka on yksi seikkailu missä yhdistyvät niin ylämäet kuin alamäet – kuopat, kivet ja kannot. Lajiin kuuluu raparoiskeet, joten menoa ja vauhtia ei jää puuttumaan! Kaiken kruunaa upea luonto, josta Saimaa ja sen ympärys pitävät huolen.

Tarvitset vain uimalasit, uimahousut, maastopyörän ja kypärän sekä juoksutossut. Näillä pääset alkuun ja varmasti myös loppuun. Lisäksi tarvitset seikkailumieltä, sillä maastotriathlonkokemus on elämys. Siinä yhdistyvät luonnossa liikkuminen, hikoileminen sekä triathlonista tuttu yhteisöllisyys sekä tsemppi ja hyvä mieli.

XTerra Finland-kilpailuun voit osallistua yksilönä tai joukkueena. Kaikkia meitä yhdistää rento mieli ja halu liikkua!

Toki mukaan mahtuu myös heitä, jotka satsaavat kaikkensa tavoitteena kisapaikka XTerra MM-kilpailuihin Hawajin Mauille. Tämä laji sopii aloittelijasta ammattilaisiin.

UINTI

Uinnissa kuten koko kilpailussa noudatetaan ITU-sääntöjä. Lyhyesti tämä tarkoittaa sitä, että säännöt sallivat märkäpuvun käytön veden lämpötilan ollessa alle 22 astetta. Katso tarkemmat säännöt TÄSTÄ.

PYÖRÄILY

Pyöräily tulee suorittaa maastopyörällä tai muulla maastoon sopivalla polkupyörällä. Pyöräilykypärä on pakollinen. Suosittelemme lisäksi juomapulloa tai muuta nesteytysjärjestelmää.

JUOKSU

Hyvillä lenkkareilla pärjäät. Lisäksi tarvitset vain energiaa.

XTERRA SUOMESSA

XTERRA on tavaramerkki maastotriathlonille kuten IRONMAN triathlonille. XTerran ensiesiintyminen tapahtui vuonna 1996 Mauilla (Hawaji) ja nykyisin Mauilla käydään XTerran MM-kilpailut, jotka järjestetään noin kahta viikkoa aikaisemmin kuin IRONMAN Hawaji.

Suomessa käytiin XTerra maailmancupin kilpailu ensimmäistä kertaa vuonna 2017. Suomessakin kilpaillaan rahakkaista pääpalkinnoista sekä paikoista XTerran MM-kilpailuihin Mauille. Lue lisää osoitteesta www.xterraplanet.com.

Virallinen järjestäjä XTerra Finland -kilpailulle on Imatra Basecamp Oy.

XTERRA EUROOPASSA

XTERRA on maailman johtava off-road multisport-tapahtuma. XTERRA yhdistää uinnin, maastopyöräilyn ja maastojuoksun upena exreme-lajina niin harrastajille kuin ammattilaisille. Se on monipuolinen versio perinteisestä triathlonista todellisille selviytyjille.

Tyypilliset kisamatkat ovat 1500 m uinti, 30 km maastopyöräily ja 10 km maastopyöräily. Parhaimmilla kisaan kuluu aikaa noin kaksi ja puoli tuntia. Kisa-aika jakaantuu karkeasti seuraavasti: uintia 10%, maastopyöräilyä 65% ja maastojuoksua 25%.

Lue lisää www.xterraeurope.cominfo@xterrafinland.fi