TRIATHLON

XTerra Finland kisataan Saimaan järviluonnon äärellä sunnuntaina 26.8.2018 Holiday Club Saimaalla, Rauhassa, lähellä Imatraa ja Lappeenrantaa. Varmista paikkasi ja ilmoittaudu heti TÄSTÄ!


XTerra Finland 2018

Seuraava XTerra Finland -kilpailu: 26.8.2018

Paikka: Holiday Club Saimaa, Lappeenranta

Sarjat: Henkilökohtainen (PRO, ikäsarjat ja harraste) sekä joukkuekilpailu

Matkat (pro ja ikäsarjat): 1500m uinti, 30km maastopyöräily, 10km maastojuoksu
Matkat (harraste): 750m uinti, 10km maastopyöräily, 5km maastojuoksu

ILMOITTAUDU!


Osallistumismaksu

  • 31.5.2018 saakka 100 €
  • 1.6. jälkeen 120 €
  • Joukkuekisa 150 €

Reittikuvaus uinti

Uinti Saimaassa, kolmionmuotoisella radalla


Reittikuvaus maastopyöräily 


Load gpx-file

 

XTERRA Finland 2018 pyöräilyreitti koostuu n. 10km mittaisesta kierroksesta, joka kierretään yhden tai useamman kerran riippuen sarjasta. Reitti on tuttu aikaisemmilta vuosilta Basecamp triathlon kävijöille ja osana Imatra MTB maastopyöräkilpailun reittiä.

Vaihtoalueelta lähdetään kilpailukeskuksena toimivan Holiday Club Saimaan huoltotietä ylös ja Tiuruniementien pyörätieltä käännytään maastoon. Tiuruniementietä sivuava pyörätien osuus toimii roska-alueena.

Reitin alussa on muutama kilometri helppoa ja leveää ulkoilureittiä. Rauhan asematien ylityksen jälkeen siirrytään reitin maukkaimmalle osuudelle ja kapeammalle single trackille. Välillä poiketaan leveämmällä mönkijä uralla ja taas palataan upeille jääkauden muokkaamille harjujen välissä kulkeville Saimaan rantapoluille. Reitin loppuosuus vaihtoalueelle tai uuden kierroksen alkuun tykitetään hyvää asfalttipintaista rantatietä.

Reitti ei ole teknisesti vaativa ja se on ajettavissa perus maastopyörällä. Reitti edustaa kuitenkin nykyaikaista maastopyöräilyn kilpailureittiä. Aloittelevan maastopyöräilijän kannattaa siis tutustua etukäteen aiheeseen märkä juuri ja kivi.

Ratamestarin kalusto suositus: Jäykkäperäinen tai lyhytjoustoinen täysjousto maastopyörä 29” kiekoilla. Kumeiksi hyvin rullaavat, mutta isolla ilmatilalla olevat tubeless asennetut


Reittikuvaus maastojuoksu 


Load gpx-file

 

XTERRA Finland 2018 juoksureittiä on uudistettu reilulla kädellä aikaisemmista Basecamp triathlon kisoista. Reitin pituus on n. 5 km ja se juostaan sarjasta riippuen kerran tai kaksi.

Reitti lähtee metsään heti vaihtoalueelta poistuttaessa ja ensimmäinen mäki karistaa pahimman höntyilyn, jos pyöräilystä jäi paukkuja. Alun hapotuksen jälkeen osuus hieman helpompaa ulkoilureittiä, jonka jälkeen seuraa reitin kostea kohta. Heti perään toinen hapottava nousu ja ennen kierroksen puoliväliä saadaan nauttia vielä juoksusta mukavassa kangasmaastosta. Kierroksen puolivälissä on järjestäjän huoltopiste. Loppuosuus on alustaltaan kovempaa, mutta maustettuna muutamalla reippaalla nousulla. Kierroksen loppuosuudella saattaa olla ylitettäviä ja/tai alitettavia esteitä.

Ratamestarin suositus: Sido kengännauhat hyvin.


Ohjelma ja aikataulu

8:00 – 12:00 Kisatoimisto ja rekisteröinti aukiR

10:30 – 11:30 Pyörä ja kypärä check XTERRA Finland, T1/T2

12:00 Race Start 1500 m – 30 K – 10 K (Pro & ikäryhmät)

XTerra Finland 2018

Cross Triathlon Finnish Championship

12:00-13:00 Pyörä ja kypärä check, Sprint, T1/T2

14:00 Sprint Race Start 750 m – 15 K – 10 K

Harraste miehet / naiset

Opiskeljoiden SM-kisat

Joukkue viesti

14:30-14:45 Ensimmäinen urheilija maalissa

17:00 Reitti suljetaan

17:30Palkintojen jako Holiday Club kokoushuone


Kilpailupaikka

Tervetuloa Lappeenrantaan, Kaakkois-Suomeen. Kilpailupaikkana toimii Holiday Club Saimaa, jonka upeat puitteet luovat mahtavan ympäristön XTerra Finland kilpailulle. Holiday Club Saimaa on n. 3-3,5h päässä Helsingistä ja Helsinki-Vantaa lentokentältä.

Helpoiten pääset paikalle autolla tai junalla. Junalla päätepysäkkinä toimii Imatra, mistä pääsee taksilla tai bussilla Holiday Club Saimaalle.

Osoite kilpailupaikalle on:

Rauhanrinne 1
55320 Rauha

Hotellin vastaanotto 24h p. 030 686 1002

Holiday Club Saimaa


Säännöt

Kilpailussa noudatetaan Suomen Triathlonliiton sekä ADT-sääntöjä


Majoitus

Kilpailijoiden on helppo majoittua Holiday Club Saimaan hulppeisiin majoitustiloihin. Varauksen voi tehdä numerosta 030 686 1000 tai osoitteesta http://www.holidayclubresorts.com


Palkinnot

Kaikki maaliintulijat saavat muistoksi Finisher-mitalin.

Jokaisesta ikäryhmän voittajalle on jaossa paikka XTerra MM-kilpailuihin Mauille, Hawajille (siirtyy seuraavalle kolmen parhaan joukossa jos voittaja ei sitä lunasta).

PRO-sarjan parhaimmille on rahapalkinnot


Paikka MM-Kilpailuihin

Jokaisesta ikäryhmän voittajalle on jaossa paikka XTerra MM-kilpailuihin Mauille, Hawajille. Mikäli voittaja ei lunasta paikkaansa siirtyy se seuraavalle ja siitä eteenpäin TOP-3 joukossa.


EXPO ja Yhteistyökumppanuus

Päivitämme EXPO- ja yhteistyökumppanilistaa tasaisin väliajoin. Mikäli haluat näytteilleasettajaksi otatahan yhteyttä joni@xterrafinland.fi


HYÖDYLLISIÄ LINKKEJÄ TAI TIEDOSTOJA

www.xterraplanet.com

Kilpailuohjeet (PDF)info@xterrafinland.fi