TRIATHLON

Xterra Finland arrangeras i området kring sjön Saima söndagen den 18 juni 2017 vid Holiday Club Saimaa, Rauha, nära Imatra och Villmanstrand. För att garantera en plats anmäl dig här!

XTerra Finland 2017

Nästa Xterra Finland Tävling: 18/06/2017
Plats: Holiday Club Saimaa, Villmanstrand, Finland
Grupper: Individuella (PRO, seniorer och amatörer), samt lagtävling
Distanser (PRO och seniorer): 1500 m simning, 30 km MTB, 10 km terränglöpning

Distanser (amatörer): 500 m simning, 10 km MTB, 5 km terränglöpning

ANMÄLAN

Deltagaravgift

–  Före 31.3.2017 90€

– 1.4.-18.6.2016 120€

– Lagtävling 150€

Deltagaravgift inkluderar:
Deltagande i Xterra Finland 2017, Holiday Club Saimaa – Spa entré armband, buffet middag på Holiday Club Saimaa, tävlingspaket, medalj till alla som går i mål, sponsorgåva.

Banbeskrivning simning

Simning i Saimen, triangulärt spår.

Banbeskrivning terrängcykling


Load gpx-file

 

Xterra Finland 2017 cykeltur består av ca 10 km långa banor som genomförs en eller flera gånger beroende på tävlingsgrupp. Basecamp triathlon besökare känner igen banorna från tidigare år. Det är en del av Imatra MTB tävlingsbana.

Vi startar från växlingsstationen upp på ”Kylpyläntie” runt Holiday Club Saimaa (Tävlingscentrum) och kör sedan på cykelvägen ”Tiuruniementie”, därefter tar man av in i  skogen. På cykelvägen vid ”Tiuruniementie” finns möjlighet att lämna skräp.  

De första kilometrarna av banan är bred och lätt vandringsled. Efter ”Rauhan Asematie” fortsätter man på den smalare delen ”single track” som är en naturskön men krävande del av banan. Emellanåt kör vi på den bredare banan och återkommer till de fantastiska strandvägarna mellan åsarna, kvarlämningar från istiden. Sista delen av banan körs på asfalterad strandpromenad fram till växlingsstation.

Banan är inte tekniskt krävande, och den kan köras med en vanlig MTB. Banan är den ett bra exempel på modern terrängcykelbana. För nybörjare rekommenderar vi dig att utforska konceptet ”rötter och våta stenar” i förväg….

Banläggarens rekommendation: Mountainbike med full suspension eller kort flexibilitet och 29″ hjul. Tubeless däck som rullar bra men som har stora luftspalter rekommenderas.

Banbeskrivning terränglöpning


Load gpx-file

 

Löparbanan för XTERRA Finland 2017 har förnyats avsevärt från tidigare Basecamp triathlon tävlingar. Distansen är ca 5 km och du avverkar den en eller två gånger beroende på grupp.

Straxt efter växlingsområdet går banan in i skogen och den första uppförsbacken minskar farten, om du hade sparat energi från cykling. Efter en inledande mjölksyra i benen blir det lite lättare på vandringsleden, sen följer en våt sträcka. Omedelbart därefter kommer den andra tröttsamma uppförsbacken och delen i mitten av loppet ger dig tillfälle att njuta av tallskog. I mitten av banan ligger servicecentret. På resten av banan är underlaget hårdare, men med några raska stigningar. På banans sista sträcka måste du korsa över eller/under några hinder.

Banläggarens rekommendation: Knyt dina skosnören ordentligt!

Program och tidtabell

Lördag juni 17 2017

12:00 – 21:00 | Banområdet öppet
19:00 | Guidad tur på cykelbanan
18:00 till 21:00 | Anmälan
20:30 till 21:00 | Pre-Race Briefing

Söndag 18 Juni, 17/01/2017

08:00 till 11:00 | Tävlingsexpeditionen öppen, anmälan
08:00 till 10:00 | Pre-Race Briefing
10:00 – | EXPO-område öppet

10.30-11.30 Växlingsområdet öppet, inspektion av utrustning
11.50 Simning uppvärmningen avslutas
12.00 Starttid PRO och övriga åldersgrupper 
12.15 Starttid Team Relay och  Motion Class
17.00 Prisutdelning

Plats

Välkommen till Villmanstrand, sydöstra Finland. Tävlingarna hålls på Holiday Club Saimaa som skapar en fantastisk miljö för Xterra Finland. Holiday Club Saimaa ligger ca 3 timmar från Helsingfors och Helsingfors -Vantaa flygplats.
Det enklaste sättet att ta sig dit är med bil eller tåg. Du tar tåget till Imatra, därifrån kan du åka med taxi eller buss till Holiday Club Saimaa.

Adress till tävlingsområdet är:
Rauhanrinne 1
55320 Rauha

Hotel reception 24h tel. +358 30 686 1002

Holiday Club Saimaa

Regler

Vi följer regler fastställda av Finska Triathlonunionen och ADT-regler.

Övernattning

Deltagarna kan övernatta på hotellet eller i närliggande semesterby.

Bokningar kan göras på tel. +358 30 686 1000 eller http://www.holidayclubresorts.com

Priser

Medalj utdelas till alla som genomför tävlingen.

Vinnare i PRO-serien får prispengar.

Plats i VM Maui, Hawaii

Vinnaren i varje klass får en plats i Xterra VM Maui, till Hawaii (om inte vinnaren kan ta platsen, ges den till andra eller tredje pristagaren).  Pris utdelas till de tre bästa i respektive åldersklass.

EXPO utställning och partners

Vi uppdaterar regelbundet vår EXPO och partners förteckning. Om du vill delta på EXPO eller bli partner, kontakta joni@xterrafinland.fi

Användbara länkar och informationinfo@xterrafinland.fi