TRIATHLON

XTerra Finland kisataan Saimaan järviluonnon äärellä sunnuntaina 18.6. Holiday Club Saimaalla, Rauhassa, lähellä Imatraa ja Lappeenrantaa. Varmista paikkasi ja ilmoittaudu heti TÄSTÄ!

 

.

XTerra Finland 2017

Seuraava XTerra Finland -kilpailu: 18.6.2017

Paikka: Holiday Club Saimaa, Lappeenranta

Sarjat: Henkilökohtainen (PRO, ikäsarjat ja harraste) sekä joukkuekilpailu

Matkat (pro ja ikäsarjat): 1500m uinti, 30km maastopyöräily, 10km maastojuoksu
Matkat (harraste): 500m uinti, 10km maastopyöräily, 5km maastojuoksu

ILMOITTAUDU!

Osallistumismaksu

– 31.3.2017 saakka 90€

– 1.4.-18.6.2016 120€

– Joukkuekisa 150€

Osallistumismaksu sisältää:
Osallistumisoikeus XTerra Finland 2017-kilpailuun, Holiday Club Saimaa -Kylpyläranneke, Buffet ruokailu Holiday Club Saimaalla, Kilpailijakuoren, Finisher-mitalin, Yhteistyökumppanien tuotepaketin.

Reittikuvaus uinti

Uinti Saimaassa, kolmionmuotoisella radalla

Reittikuvaus maastopyöräily


Load gpx-file

 

XTERRA Finland 2017 pyöräilyreitti koostuu n. 10km mittaisesta  kierroksesta, joka kierretään yhden tai useamman kerran riippuen sarjasta. Reitti on tuttu aikaisemmilta vuosilta Basecamp triathlon kävijöille ja osana Imatra MTB maastopyöräkilpailun reittiä.

Vaihtoalueelta lähdetään kilpailukeskuksena toimivan Holiday Club Saimaan huoltotietä ylös ja Tiuruniementien pyörätieltä käännytään maastoon. Tiuruniementietä sivuava pyörätien osuus toimii roska-alueena.

Reitin alussa on muutama kilometri helppoa ja leveää ulkoilureittiä. Rauhan asematien ylityksen jälkeen siirrytään reitin maukkaimmalle osuudelle ja kapeammalle single trackille. Välillä poiketaan leveämmällä mönkijä uralla ja taas palataan upeille jääkauden muokkaamille harjujen välissä kulkeville Saimaan rantapoluille. Reitin loppuosuus vaihtoalueelle tai uuden kierroksen alkuun tykitetään hyvää asfalttipintaista rantatietä.

Reitti ei ole teknisesti vaativa ja se on ajettavissa perus maastopyörällä. Reitti edustaa kuitenkin nykyaikaista maastopyöräilyn kilpailureittiä. Aloittelevan maastopyöräilijän kannattaa siis tutustua etukäteen aiheeseen märkä juuri ja kivi.

Ratamestarin kalusto suositus: Jäykkäperäinen tai lyhytjoustoinen täysjousto maastopyörä 29” kiekoilla. Kumeiksi hyvin rullaavat, mutta isolla ilmatilalla olevat tubeless asennetut

Reittikuvaus maastojuoksu


Load gpx-file

 

XTERRA Finland 2017 juoksureittiä on uudistettu reilulla kädellä aikaisemmista Basecamp triathlon kisoista. Reitin pituus on n. 5 km ja se juostaan sarjasta riippuen kerran tai kaksi.

Reitti lähtee metsään heti vaihtoalueelta poistuttaessa ja ensimmäinen mäki karistaa pahimman höntyilyn, jos pyöräilystä jäi paukkuja. Alun hapotuksen jälkeen osuus hieman helpompaa ulkoilureittiä, jonka jälkeen seuraa reitin kostea kohta. Heti perään toinen hapottava nousu ja ennen kierroksen puoliväliä saadaan nauttia vielä juoksusta mukavassa kangasmaastosta. Kierroksen puolivälissä on järjestäjän huoltopiste. Loppuosuus on alustaltaan kovempaa, mutta maustettuna muutamalla reippaalla nousulla. Kierroksen loppuosuudella saattaa olla ylitettäviä ja/tai alitettavia esteitä.

Ratamestarin suositus: Sido kengännauhat hyvin.

Ohjelma ja aikataulu

LAUANTAI

12.00-21.00 Reitit auki tutustumista varten

19.00 Ohjattu tutustuminen pyöräilyreittiin

18.00-21.00 Rekisteröinti

20.30-21.00 Kilpailuinfo

SUNNUNTAI

8.00-11.00 Kisakanslia auki, rekisteröinti

8.00-10.00 Kilpailuinfo

10.00- EXPO-alue auki

10.30-11.30 Vaihtoalue aukeaa, varustetarkastukset

11.50 Uinnin verryttelyaika päättyy

12.00 Lähtö PRO ja kaikki Ikäryhmät 

12.15 Lähtö viestijoukkueet ja harrastesarja

17.00 Palkintojen jako

Kilpailupaikka

Tervetuloa Lappeenrantaan, Kaakkois-Suomeen. Kilpailupaikkana toimii Holiday Club Saimaa, jonka upeat puitteet luovat mahtavan ympäristön XTerra Finland kilpailulle. Holiday Club Saimaa on n. 3-3,5h päässä Helsingistä ja Helsinki-Vantaa lentokentältä.

Helpoiten pääset paikalle autolla tai junalla. Junalla päätepysäkkinä toimii Imatra, mistä pääsee taksilla tai bussilla Holiday Club Saimaalle.

Osoite kilpailupaikalle on:

Rauhanrinne 1
55320 Rauha

Hotellin vastaanotto 24h p. 030 686 1002

Holiday Club Saimaa

Säännöt

Kilpailussa noudatetaan Suomen Triathlonliiton sekä ADT-sääntöjä

Majoitus

Kilpailijoiden on helppo majoittua Holiday Club Saimaan hulppeisiin majoitustiloihin. Varauksen voi tehdä numerosta 030 686 1000 tai osoitteesta http://www.holidayclubresorts.com

Palkinnot

Kaikki maaliintulijat saavat muistoksi Finisher-mitalin.

Jokaisesta ikäryhmän voittajalle on jaossa paikka XTerra MM-kilpailuihin Mauille, Hawajille (siirtyy seuraavalle kolmen parhaan joukossa jos voittaja ei sitä lunasta), sekä kolmelle parhaimmalle on tavarapalkinnot.

PRO-sarjan parhaimmille on rahapalkinnot

Paikka MM-Kilpailuihin

Jokaisesta ikäryhmän voittajalle on jaossa paikka XTerra MM-kilpailuihin Mauille, Hawajille. Mikäli voittaja ei lunasta paikkaansa siirtyy se seuraavalle ja siitä eteenpäin TOP-3 joukossa.

EXPO ja Yhteistyökumppanuus

Päivitämme EXPO- ja yhteistyökumppanilistaa tasaisin väliajoin. Mikäli haluat näytteilleasettajaksi otatahan yhteyttä joni@xterrafinland.fi

HYÖDYLLISIÄ LINKKEJÄ TAI TIEDOSTOJAinfo@xterrafinland.fi